Prins Hendrikjeugd Vught loopt ruim 1000 euro bijeen voor sportrolstoel Udense Kevin (11)

Kevin lijdt aan een stofwisselingsziekte die er de komende jaren toe leidt dat zijn mobiele functies uitvallen. ,,Zijn spiervermogen neemt langzaam af”, schetst zijn vader. ,,Met een sportrolstoel kan hij optimaal blijven genieten van de hobby waar hij gek op is. Ondanks zijn toenemende beperking, beweegt hij heel graag en grijpt hij alles aan om te kunnen sporten.”

Racerunners

Kevin doet aan rolstoelhockey bij de Gabriëlschool in Den Bosch én is lid van Prins Hendrik in Vught waar hij op zaterdag deelneemt aan de ‘racerunners’. ,,Omdat Kevin al een gewone rolstoel heeft, wilde de gemeente Uden de sportrolstoel niet vergoeden”, aldus zijn vader.  ,,Via zijn sportleraar kwamen we in contact met de Stichting Meesterkind en die besloot een actie op te zetten voor Kevin. ,,Met de sportrolstoel kan hij veel beter uit de voeten. De rolstoel wordt waarschijnlijk vandaag besteld en over een week of vier, vijf geleverd. Het is in één woord geweldig!”
Een grote groep atletiekpupillen van Prins Hendrik én natuurlijk Kevins trainingsmaatjes legden zaterdagochtend 1, 2 of 3 rondjes af over een speciaal op de atletiekbaan uitgezet parcours. Ze werden daarbij gesponsord per rondje óf met een totaalbedrag. Van diverse kanten kwam er bovendien specifieke sponsoring voor deze loop binnen. De actie leverde een voorlopig bedrag op van 1031 euro en 30 cent.  Dat is nog niet voldoende voor de aanschaf van de speciale sportrolstoel die zo’n 3.500 euro kost. Middendorp: ,,Maar we hebben al meerdere toezeggingen gehad. Ik verwacht dat het goed komt. We zijn er heel erg blij mee.”